dimecres

Joves Socialistes reclama al Consell que s’aculla a la Garantia Juvenil europea per crear ocupació.


Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) ha mostrat hui la seua preocupació per l’augment del nombre de joves valencians en atur registrat el mes de setembre. Un total de 3.733 menors de 25 anys que se sumen als qui segueixen sense trobar feina, mantenint la taxa autonòmica d’atur juvenil en el 56%, sense que encara hi haja signes que aquesta xifra vaja a reduir-se en el curt o mitjà termini.
Davant aquestes dades, des de Joves Socialistes exigeixen al Consell que s’aculla a la iniciativa coneguda com la “Garantia Juvenil”, un compromís de la Unió Europea per a oferir experiències laborals, formació o cursos de reciclatge a joves aturats, o que hagen conclòs la seua formació acadèmica, dotat, en el cas d’Espanya, de 920 milions a partir de 2014, “podent-se avançar l’arribada d’aquests diners amb caràcter d’urgència per a països especialment afectats per la desocupació juvenil”.
En aquest sentit, el Secretari General de Joves Socialistes, José Muñoz, ha tornat a reivindicar l’engegada d’un “urgent” Pla autonòmic d’Ocupació Juvenil “pactat amb sindicats, patronal i el Consell de la Joventut”, ja que afirma que “és impossible que els 50.264 joves valencians en atur siguen emprenedors”, ha dit referint-se a les propostes que planteja el Partit Popular. D’altra banda, Muñoz ha apuntat que “és evident que hi ha una falta de polítiques actives d’ocupació juvenil per part de la Generalitat”, i ha recordant que “no és un problema de recursos, sinó de voluntat política”.
Així, les i els joves socialistes denuncien que la “inacció” del Consell “només produirà més atur, precarietat i l’exili de milers de joves”, una “fugida de cervells i pèrdua de talent que no podem permetre’ns, si realment volem eixir d’aquesta crisi”, afirmen des de l’organització juvenil.